Задача про міст - Добряков, Микита Миколайович; Циганкова, Ганна Анатоліївна (My University, 2023)
Методами математичного аналізу розв’язано задачу вибору місця для будівництва мосту через річку так, щоб довжина дороги між двома пунктами, розташованими по різні боки від річки була найменшою. The method of mathematical analysis solved the problem of choosing a place for the construction of a bridge across the river so that the length of the road between two points located on different sides of the river was the smallest.
Keywords: кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; функція; найменше значення; критичні точки; function; smallest value; critical points