Перехідні режими і інтенсифікація технологічних процесів - Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович; Українець, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович (My University, 2007)
Наведений аналіз сучасних тенденцій в розвитку інтенсивних технологій тепло- і масообміну вказує на необхідність використання концентрованих енергетичних впливів. кінцевим результатом трансформації яких є механічні впливи з такими факторами, як удар, зсув, розтягування, вібрація, формування спрямованих потоків, швидкостей і прискорень. Найменшим енергетичним витратам при реалізації енергетичних впливів мають імпульсні форми реалізації (принцип дискретності).

The brought analysis over of modern tendencies in development of інтен¬of сивних technologies тепло- and specifies mass-transfer on the necessity of the use of the concentrated power influences. end-point of transformation of which are mechanical influences with such factors, as a blow, change, stretch, vibration, forming of the directed streams, speeds and accelerations. During realization of power influences the impulsive forms of realization (principle of discreteness) are had the least power charges.
Keywords: принцип дискретності; principle of discreteness; енергетичні трансформації; growing shallow; power transformations; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки