Піддубний, Володимир АнтоновичСоколенко, Анатолій ІвановичУкраїнець, Анатолій ІвановичШевченко, Олександр Юхимович2013-03-042013-03-042007Піддубний, В. А. Перехідні режими і інтенсифікація технологічних процесів / В. А. Піддубний, А. І. Соколенко, А. І. Українець, О. Ю. Шевченко // Харчова і переробна промисловість. – 2007. – № 4. – С. 18-20.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6698Наведений аналіз сучасних тенденцій в розвитку інтенсивних технологій тепло- і масообміну вказує на необхідність використання концентрованих енергетичних впливів. кінцевим результатом трансформації яких є механічні впливи з такими факторами, як удар, зсув, розтягування, вібрація, формування спрямованих потоків, швидкостей і прискорень. Найменшим енергетичним витратам при реалізації енергетичних впливів мають імпульсні форми реалізації (принцип дискретності).The brought analysis over of modern tendencies in development of інтен¬of сивних technologies тепло- and specifies mass-transfer on the necessity of the use of the concentrated power influences. end-point of transformation of which are mechanical influences with such factors, as a blow, change, stretch, vibration, forming of the directed streams, speeds and accelerations. During realization of power influences the impulsive forms of realization (principle of discreteness) are had the least power charges.otherгазподрібненняенергетичні трансформаціївипаровуваннякипінняgasgrowing shallowpower transformationsboilingevaporationкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра мехатроніки та пакувальної технікиПерехідні режими і інтенсифікація технологічних процесівArticle