Роль консолідації капіталу у забезпеченні економічного розвитку та конкурентоспроможності країни - Нікітіна, Тетяна Андріївна (My University, 2013)
Процеси консолідації капіталу та розвиток його різноманітних форм, таких як фінансово-промислові групи, транснаціональні корпорації, транснаціональні банки, транснаціональні стратегічні альянси є характерною ознакою глобальної економіки. Головним мотивом, що спонукає капітал підприємств до консолідації є переваги великого виробництва порівняно з дрібним та одержання певних конкурентних переваг від здійснення консолідації. В той же час, певні конкурентні переваги, від здійснення консолідації національних підприємств, одержує і держава. У зв’язку з цим, особливої актуальності набуває дослідження ролі консолідації капіталу у забезпеченні економічного розвитку та конкурентоспроможності країни. The process of consolidation of capital and the development of its various forms, such as financial-industrial groups , multinational corporations , transnational banks , multinational strategic alliances is the hallmark of the global economy. The primary motive that encourages enterprises to capital consolidation has advantages of large versus small and obtaining a competitive advantage from the implementation of consolidation. At the same time, a competitive advantage from the implementation of the consolidation of domestic enterprises, and the state receives . In this regard , particular importance shall study the role of consolidation of capital in economic development and competitiveness .
Keywords: консолідація капітал; конкурентні переваги; capital consolidation; competitive advantages; кафедра економічної теорії