Розвиток особистісних цінностей студентів в процесі навчання іноземним мовам як один із компонентів якісної освіти в технічному ВУЗі - Смірнова, Єлизавета Сергіївна (My University, 2009)
У статті розглядається новітній підхід до якісного навчання комунікативних навичок з іноземних мов студентів-нефілологів, який враховує соціо-психологічний аспект у структурі особистості, що впливає на розвиток її самоствердження, самооцінки, тобто особистісних цінностей людини.

The article concerns a novel approach to the qualitative teaching of communicative skills of foreign languages to students-nonphilologists, that regards the social and psychological aspect in personality structure and has an impact on the development of self-esteem and self-worth i.e. personal values of a speaker.
Keywords: структура особистості; personality structure; особистісні цінності; соціо-психологічний аспект; мотиваційна база; особистісна самооцінка і значущість; personal values; social and psychological aspect; motivation basis; personal self-esteem and self-worth; кафедра іноземних мов професійного спрямування