Оптимізація методів формування комунікативно-мовленнєвих умінь і навичок з іноземної мови - Чала, Катерина Михайлівна (My University, 2012)
Однією з умов оптимізації методів навчання з розвитку мовленнєвих умінь і навичок виступає правильно побудована система вправ і завдань, через яку відбувається реалізація процесу мовлення. Осмислення особливостей неоднорідного мовленнєвого середовища дає підстави стверджувати, що вправи на розвиток мовлення мають відповідати етапам засвоєння знань і формування мовленнєвих навичок. Відповідно до цього такі вправи поділяють на групи.

One of the conditions to optimize training methods to develop speech skills is a proper system of exercises and activities, due to which we can achieve the realization of speech process. Understanding the characteristics of non-uniform speech environment gives reason to believe that exercise for the speech development must match to the stages of learning and formation of speech skills. According to all mentioned above these kind of exercises are divided into groups.
Keywords: мовленнєва діяльність; система вправ; розвиток; формування; пам'ять; мета; speech activity; system of exercises; development; formation; memory; aim; кафедра іноземних мов професійного спрямування