Клименко, Михайло МиколайовичШевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаГапченко, Наталія ОлегівнаГащук, Олександра ІзидорівнаШевченко, Юрій Сергійович2014-04-102014-04-102001Патент на винахід № 37645 А23L 1/052 Спосіб виробництва продуктів з яловичини / Клименко М. М., Кишенько І. І., Гапченко Н. О., Гащук О. І., Шевченко Ю. С. ; заявник Український державний університет харчових технологій. - № 2000031802 ; заявл. 30.03.2000 ; опубл. 15.05.2001, Бюл. № 4.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13890Розроблено спосіб виробництва продуктів з яловичини, який передбачає підготовку м’ясної сировини, подрібнення, соління, механічне оброблення, формування і термічну обробку, який відрізняється тим, що на стадії механічного оброблення додається екструзійна квасоля в кількості 2-4 % до маси основної сировини. Технічний результат: продукти з яловичини, виготовлені з використанням екструзійної квасолі можна віднести до продуктів харчування профілактичного призначення зі зменшеною калорійністю. A method of production of beef products , which includes the preparation of raw meat, grinding, salting, machining , forming and heat treatment , wherein in step extrusion machining is added to beans in an amount of 2-4% by weight of the main raw material . Technical result: beef products produced using extrusion beans can be attributed to food prophylactic with a reduced calorie.otherсоліннямеханічне обробленняспосібподрібненняsaltingmachiningwayshreddingкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва продуктів з яловичини (Патент на винахід № 37645)Other