Дослідження особливостей використання інноваційних культур прямого внесення у виробництві йогуртів - Лукащук, Анатолій Васильович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2025)
Використання інноваційних культур прямого внесення для виробництва йогуртів є перспективним. Культури із збільшеним рівнем продукування ЕПС, а також із низьким значенням постацидифікації під час зберігання дають змогу забезпечити високі споживчі характеристики готової продукції при тривалому зберіганні та покращити економічні показники за рахунок зменшення потреби у сухих молочних інгредієнтах.

The use of innovative direct-introduction cultures for the production of yogurt is promising. Cultures with an increased level of EPS production, as well as with a low value of post-acidification during storage, make it possible to ensure high consumer characteristics of the finished product during long-term storage and improve economic indicators by reducing the need for dry milk ingredients.
Keywords: заквашувальні препарати; йогурт; ферментовані молочні продукти; starters; yogurt; fermented dairy products; кафедра технології молока і молочних продуктів