Визначення втрат бентоніну під час концентруванні соку столового буряка - Горбач (Морозюк), Анна Валентинівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Василів, Володимир Павлович (My University, 2020)
В роботі розглянуто питання втрат бентоніну під час концентруванні соку столового буряка. Встановлено, що на втрату бентоніту під час випарювання соку столового буряку значно впливає час концентрування, а при підвищені температури теплового оброблення спостерігалося збільшення масової частки редукуючих цукрів без зміни загальних. The paper deals with the issue of bentonine losses during the concentration of table beet juice. It was found that the concentration of bentonite during the evaporation of table beet juice was significantly influenced by the concentration time, and at an increase in heat treatment temperature an increase in the mass fraction of reducing sugars was observed without changing the total.
Keywords: столовий буряк; сік; бентанін; table beet; juice; bentanine; кафедра технології консервування