Управління ризиками підприємства методом дослідження небезпек та працездатності - Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович (My University, 2018)
В роботі розглянуто основні напрямки визначення та оцінення виробничих ризиків. Такий моніторинг упередить виникнення небезпечних ситуацій, випадки травматизму та професійних захворювань, що забезпечить збереження здоров'я і життя робітників і благополуччя всього підприємства. Стратегія, що направленя на ризик-менеджмент, надасть змогу визначити для підприємства, саме ті ризики, які потенційно здатні викликати серйозні негативні наслідки. Поруч з позитивними сторонами даної методики, хотілося б відмітити і негативні сторони – це занадто трудоємкий процес та надлишкова кількість сценаріїв розвитку і наслідків небезпек.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; безпека; safety; управління; management; HAZOP; ризик; risk