Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаЧернюшок, Ольга АнатоліївнаМоскалюк, Оксана ЄвгеніївнаЧерненко, Анна ВікторівнаСмалько, Людмила МиколаївнаШевченко, Іванна Юріївна2020-06-042020-06-042020Патент України на корисну модель № 139503 UA, МПК А23 L 13/60 (2019.01). Паштет «Домашній» / Кочубей-Литвиненко О. В., Чернюшок О. А., Москалюк О. Є., Смалько Л. М., Черненко А. В., Шевченко І. Ю. ; власник Національний університет харчових технологій. – № u 2019 06199 ; заявл. 04.06.2019 ; опубл. 10.01.2020, Бюл. № 1.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31222В основу корисної моделі поставлена задача розроблення рецептури паштету з високими структурно-механічними, функціональними, технологічними та органолептичними показниками. Паштет містить печінку, сало свиняче, цибулю ріпчасту пасеровану, моркву пасеровану, сіль кухонну, спеції. Згідно з корисної моделлю, як печінку містить печінку свинячу та печінку курячу, додатково містить свинину нежирну, суху сироватку молочну, воду питну. The utility model is based on the task of developing a recipe for pate with high structural and mechanical, functional, technological and organoleptic characteristics. The pate contains liver, lard, mashed onions, mashed carrots, salt, spices. According to the utility model, as the liver contains pork liver and chicken liver, additionally contains lean pork, dry whey, drinking water.кафедра технології молока і молочних продуктівсвининасироватка молочнаporkserum dairyкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівПаштет «Домашній» (Патент на корисну модель № 139503)Technical Report