Ефірна олія кропу – природній ароматизатор продуктів екструзії на основі сухого картопляного пюре - Шульга, Оксана Сергіївна; Фролова, Наталія Епінетівна; Ковбаса, Володимир Миколайович (My University, 2007)
В статті наводяться результати досліджень щодо можливості використання ефірної олії кропу для екструзійних картоплепродуктів. Отримані продукти досліджені за органолептичними (колір, смак та аромат) та фізико-хімічними показниками (масова частка вологи, коефіцієнт спучування, міцність, ступінь набухання, водопоглинальна здатність, кількість водорозчинних речовин). На основі отриманих даних встановлена доцільність використання олії кропу у кількості 5 мл на 1 кг продукту.
Keywords: экструзия; extrusion; ефірна олія кропу; картопляне пюре сухе; oil of dill; dry mashed potatoes; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології оздоровчих продуктів