Сімахіна, Галина Олександрівна2012-09-242012-09-242012This article represents the analysis of the modern viewpoints concerning the usage of pectin-containing additives obtained from various kinds of plant raw material.Сімахіна, Г. О. Пектиновмісні порошки з жому бурякоцукрового виробництва / Г. О. Сімахіна //Цукор України. - Цукор України. - 2012. - № 8. - С. 13-17.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2891З’ясовано сучасні погляди на доцільність використання у раціонах харчування пектиновмісних біодобавок, отриманих із різних видів рослинної сировини, у тому числі з вторинних сировинних ресурсів. Показано перспективи використання з цією метою побічного продукту бурякоцукрового виробництва – жому; описано результати експериментальних досліджень отримання пектиновмісних порошків шляхом низькотемпературного зневоднення жому. It was found modern views on the feasibility of using in the diet pektynovmisnyh dietary supplements derived from different types of plant material, including secondary raw materials. Displaying prospects of using for this purpose a by-product of sugar beet - pulp, described experimental results of a pektynovmisnyh powders by low-temperature dehydration pulp.uk-UKпектинхарчова клітковинажомзаморожуванняpectindietary fiberpulpfreezingкафедра технології оздоровчих продуктівПектиновмісні порошки з жому бурякоцукрового виробництваArticle