Мельник, Оксана ЮріївнаКовбаса, Володимир Миколайович2013-03-042013-03-042001Мельник, О. Ю. Дослідження зміни фізико-хімічних властивостей крохмалю в процесі екструзійного оброблення / О. Ю. Мельник, В. М. Ковбаса // Зернові продукти і комбікорми. – 2001. – № 3. – С. 34–35.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6688Стаття присвячена дослідженню змін фізико-хімічних властивостей крохмалю в процесі екструзійного оброблення. Наведено результати екструдування нативних крохмалів на двошнековому екструдері МПС-100. Визначено режими екструзійного розкладання кукурудзяного та картопляного крохмалів. Встановлено факт зниження температури клейстеризації обробленого крохмалю. This article is devoted to research of change the physical and chemical properties of starch during extrusion processing. Directed to results extruding native starches on two-shnek extruder MPS-100. Defined profiles extrusion expansion of corn and potato starches. Established fact lowering the temperature of paste form processed starch.uk-UKмодифіковані крохмалікрохмальна молекулатемпература клейстеризаціїекструдуванняхарчоконцентратиструктуракафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівmodified starchesstarch moleculetemperature of paste formextrudingfood concentratesstructureДослідження зміни фізико-хімічних властивостей крохмалю в процесі екструзійного обробленняArticle