Технологічна лінія для виробництва пектиновмісних паст - Чепелюк, Олена Олександрівна; Сухенко, Юрій Григорович; Бородіна, В. М.; Мудрик, А. А. (My University, 2012)
Сучасні пектинові виробництва централізовані, що віддаляє їх від сировинних джерел, впливає на якість і собівартість продукції. Сам процес виробництва чистих пектинів, паст, джемів тощо є досить трудомістким. Він включає багато стадій, в залежності від виду, якості і способів підготовки сировини і її переробки, починаючи від заготівельних і закінчуючи фасувальними операціями та поставкою готової продукції на реалізацію. Modern pectin centralized production that alienates them from raw sources, affects the quality and cost of production. The process of production of pure pectin, pastes, jams and the like is quite time consuming. It involves many steps, depending on the type, quality and methods of preparation of raw material and its processing, from procuring and finishing and packaging operations and the delivery of finished products to sell.
Keywords: рослинна сировина; пектиновмісні пасти; гідроліз речовин; екстрагування речовин; vegetable raw materials; pectin containing paste; hydrolysis of substances; extractable substances; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв