Перспективи використання продуктів переробки волоського горіха при виробництві кондитерських виробів - Солошенко, Владислав Юрійович; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2024)
Розглянуто перспективність розширення асортименту кондитерських виробів за рахунок використання в їх складі продуктів переробки ядер волоського горіху. Наведено хімічний склад ядра цього горіху та його вплив на здоров'я споживачів. Зазначено особливості приготування борошна з ядер волоського горіху та перспективи використання цієї сировини при виробництві борошняних кондитерських напівфабрикатів для тортів і тістечок.

The prospects of expanding the range of confectionery products by using walnut kernel processing products in their composition are considered. The chemical composition of the kernel of this nut and its impact on the health of consumers are given. The features of preparing flour from walnut kernels and the prospects for using this raw material in the production of flour confectionery semi-finished products for cakes and pastries are indicated.
Keywords: волоський горіх; кондитерські вироби; харчова цінність; біологічна цінність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; walnut; confectionery; nutritional value; biological value