Шульга, Анна ВікторівнаБобель (Зінченко), Інна МиколаївнаФалендиш, Наталія Олексіївна2024-08-142024-08-142020Шульга, А. В. Розроблення інноваційних органічних томатних снеків / А. В. Шульга, І. М. Зінченко, Н. О. Фалендиш // Європейські виміри сталого розвитку : збірник наукових статей за матеріалами ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 26 червня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – С. 152-157https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44336У статті розглянуто розроблення органічних снеків з томатів та насіння соняшнику й кунжуту. Метою розроблення є впровадження на ринок продукту багатого на ессенціальні речовини із відмінними органолептичними характеристиками, здатного замінити собою шкідливі снеки в раціоні пересічного споживача та збагатити його раціон вітамінами та мікроелементами. Снеки з томатів та насіння соняшнику й кунжуту дозволяють впровадити на ринок корисний аналог існуючої продукції. Доведено наявність у готовому продукту необхідних для організму людини корисних речовин – вітамінів та мікроелементів – в кількості 15…79 % добової потреби дорослої людини. Отримані результати доводять доцільність розробки та впровадження даного продукту на ринок України.The article considers the process of developing organic snacks from tomatoes, sunflower and sesame seeds. The aim of the development is to introduce to the market a product rich in essential substances with excellent organoleptic characteristics, capable of replacing harmful snacks in the diet of the average consumer and enriching his diet with vitamins and trace elements. Snacks from tomatoes, sunflower and sesame seeds allow to introduce a useful analogue of existing products on the market. The presence of useful substances necessary for the human body – vitamins and microelements – in the amount 15…79 % of the daily requirement of an adult has been proved. The obtained results prove the expediency of development and introduction of this product on the market of Ukraine.ukорганічні продуктитоматні снекинасіння соняшниканасіння кунжутухарчова цінністьorganic productstomato snackssunflower seedssesame seedsnutritional valueкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРозроблення інноваційних органічних томатних снеківArticlehttps://orcid.org/0000-0002-6334-4789https://orcid.org/0009-0005-0857-9170