Вплив температури активації шунгіту на ефект очищення соку столового буряку - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2011)
Авторами встановлено, що ефект очищення соку столового буряка від пектинових речовин шунгітом, термоактивованим при температурі 90…100ºС та 100…120ºС досягає 40%. При очищенні бурякового соку не термоактивованим шунгітом ефект очищення несуттєвий і становить порядка 4%. The authors found that the effect of red beet juice purification of pectin shungite, termoaktivovannym at 90 ... 100 º C and 100 ... 120 º C up to 40%. When cleaning the beet juice is not termoaktivovannym shungite cleaning effect is not significant and is of the order of 4%.
Keywords: адсорбція; шунгіт; температура активації; сік столового буряка; adsorption; shungite; temperature activation; table beet juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв