Перспективи використання природних живильних мінералізованих середовищ для збагачення зерна - Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2010)
Пропонується здійснювати збагачення мінеральними елементами насіння зернових культур шляхом пророщування його зі штучних живильних середовищ – розчинів солей металів. Розглянуто можливості використання в якості живильних композицій також таких природних середовищ як молочна сироватка, яблучний сік, розчин меляси.

It is proposed to carry out enrichment with mineral elements cereal seeds sprouting through its artificial culture media – solutions of metal salts. The possibilities of use as well as the nutrient composition of natural habitats as whey, apple juice, molasses solution.
Keywords: мінеральні елементи; насіння зернових культур; природне живильне середовище; яблучний сік; молочна сироватка; mineral elements; seed crops; apple juice; natural breeding ground; whey; кафедра технології оздоровчих продуктів