Гойко, Ірина Юріївна2018-04-192018-04-192017Гойко, І. Ю. Комплексний поліфункціональний збагачувач для виробництва кисломолочних продуктів / І. Ю. Гойко // International Scientific journal Acta Universitatis Pontica Euxinus. – 2017. – Special number. – P. 60-65.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27061Обґрунтовано доцільність використання комплексного поліфункціонального збагачувача з плодів обліпихи, квіткового пилку і меду для виробництва кисломолочних продуктів функціонального призначення. При використанні поліфункціонального збагачувача в кисломолочних продуктах підвищується їх поживна і біологічна цінність, що робить їх цілком інноваційними та конкурентоспроможними продуктами на сучасному ринку. Вивчено органолептичні і фізико-хімічні показники отриманих кисломолочних продуктів. Justifieddy the expediency of an integrated polyfunctional fortificant of sea buckthorn berries, pollen and honey for the production of a functional purpose fermented milk products usage. Application of the polyfunctional fortificant in fermented milk products increases their nutritional and biological value, making them quite innovative and competitive products on today’s market. Organoleptic and physicochemical parameters of the obtained fermented milk products were studied.обліпихаквітковий пилокмедкомплексний поліфункціональний збагачувачфункціональний кисломолочний продуктsea buckthorn berriespollenhoneyintegrated polyfunctional fortificantfunctional purpose fermented milk productsкафедра технології оздоровчих продуктівКомплексний поліфункціональний збагачувач для виробництва кисломолочних продуктівArticle