Роль соціального та біологічного у поведінці особи злочинця: кримінологічний аналіз - Нікітін, Юрій Вікторович; Нікітіна, Ірина Всеволодівна (My University, 2017)
У статті досліджуються роль соціальних та біологічних чинників у поведінці особи злочинця кримінологічний аспект. Автори прийшли до висновку, що науково обґрунтовані запобіжні заходи, які враховуватимуть усі аспекти, що впливають на поведінку особи злочинця, є основою ефективної профілактики індивідуальної злочинної поведінки. The article examines the role of social and biological factors in the behavior of the offender in the criminological aspect. The authors came to the conclusion that scientifically grounded preventive measures that take into account all aspects that affect the behavior of the offender are the basis for effective prevention of individual criminal behavior.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; соціальні чинники; біологічні чинники; поведінка злочинця; індивідуальна профілактика; комплексність досліджень; social factors; biological factors; criminal behavior; individual prevention; complexity of research