Перспективи використання сублімованих сумішей із збагаченого мікроелементами зерна - Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2010)
Серед заходів, спрямованих на профілактику та лікування їхнього дефіциту, є розвиток виробництва продуктів з високою харчовою і біологічною цінністю, збагачених мікроелементами. Розроблення раціональних технологій отримання нових видів харчових продуктів з підвищеним вмістом життєво необхідних сполук можливе лише з врахуванням сучасних досягнень в галузі теорії мінерального обміну, шляхів ліквідації дисбалансу мінеральних сполук та отримання сировини, збагаченої необхідними нутрієнтами.

Physiological effects of freeze dried mixtures enriched grain micronutrients the human body is determined by a complex action of trace elements, vitamins, amino acids and other components of plant origin, their constituent.
Keywords: сублімація; мікроелементи; зернові культури; низькі температури; sublimation; minerals; crops; low temperatures; кафедра технології оздоровчих продуктів