Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаСімахіна, Галина Олександрівна2012-06-072012-06-072010Миколів, Т. І. Перспективи використання сублімованих сумішей із збагаченого мікроелементами зерна / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна // НУХТ. - 2010.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1221Серед заходів, спрямованих на профілактику та лікування їхнього дефіциту, є розвиток виробництва продуктів з високою харчовою і біологічною цінністю, збагачених мікроелементами. Розроблення раціональних технологій отримання нових видів харчових продуктів з підвищеним вмістом життєво необхідних сполук можливе лише з врахуванням сучасних досягнень в галузі теорії мінерального обміну, шляхів ліквідації дисбалансу мінеральних сполук та отримання сировини, збагаченої необхідними нутрієнтами.Physiological effects of freeze dried mixtures enriched grain micronutrients the human body is determined by a complex action of trace elements, vitamins, amino acids and other components of plant origin, their constituent.uk-UKсублімаціямікроелементизернові культуринизькі температуриsublimationmineralscropslow temperaturesкафедра технології оздоровчих продуктівПерспективи використання сублімованих сумішей із збагаченого мікроелементами зернаTechnical Report