Автоматизовані системи аналізу якості насіння соняшника та картоплі - Гончаренко, Борис Миколайович (My University, 2010)
До складу автоматизованої системи експрес-аналізу якості (АСЕАЯ) насіння соняшника включені комплекси контролю параметрів: вологості, олійності, кислотного числа насіння соняшника та засміченості, а також систем керування та інформаційно-обчислювальної. АСЕАЯ картоплі включає крім цих систем ще й лінію оброблення проб картоплі для визначення її забрудненості, крохмалистості, зараженості хворобами, фракційного складу та механічних пошкоджень. Для вимірювань вологості та олійності насіння соняшника розроблені та досліджені НВЧ-методи. The composition of automated rapid test quality (ARTQ) oilseed complex includes control parameters: humidity, oilkeeping, acid number sunflower seeds and debris, as well as control systems, information and computing. ARTQ for potatoes includes except these systems also samples of potato processing line to determine its pollution, krohmalystosti, infection diseases, fractional composition and mechanical damage. For measurements of humidity and oilkeeping sunflower seeds developed and tested microwave methods
Keywords: харчова сировина; насіння соняшника; картопля; якість сировини; експрес-аналіз; параметри якості; food and raw materials; sunflower seeds; potatoes; raw material quality; rapid analysis; quality parameters; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка