Бісквіти з фруктозою та цукрозамінниками-поліолами для харчування дітей - Абрамова, Асьят Георгіївна; Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2014)
На теперішній час одним з найбільш розповсюджених ендокринних захворювань є цукровий діабет. Цукровий діабет - це хронічне захворювання, що характеризується абсолютним або част-ковим дефіцитом вироблення підшлунковою залозою гормону інсулі-ну. Близько 3 % населення Землі страждають на цукровий діабет. В Україні зареєстровано 1,3 млн. хворих, серед яких 8 тис. дітей. Згідно зі статистичними даними до 2025 р. в Україні кількість дітей хворих на цукровий діабет зросте до 9400 чол. Currently one of the most common endocrine diseases is diabetes. Diabetes - a chronic disease characterized by absolute or part-deficit-term production of the pancreas hormone Insula-on. About 3% of the population suffer from diabetes. Ukraine has registered 1.3 million. Patients, including 8 thousand. Children. According to statistics up to 2025 in Ukraine the number of children with diabetes will increase to 9400 people ..
Keywords: бісквіти; фруктоза; харчування дітей; biscuits; fructose; child nutrition; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи