Підвищення ефективності використання земель у реформованих сільськогосподарських підприємствах - Федоров, Микола Миколайович; Месель-Веселяк, Віктор Якович; Саблук, Петро Трохимович; Корчинська, Світлана Георгіївна; Снопок, М. П.; Корчинська, Олена Антонівна; Ходаківська, Ольга Василівна; Солов΄яненко, Н. А.; Данкевич, Андрій Євгенович (My University, 2009)
Висвітлено особливості оренди земель в агроформуваннях ринкового типу. Визначено переваги, недоліки, причини та фактори, під впливом яких відбувається її розвиток. Проаналізовано структурні зміни у формах власності на землю. Розроблено напрями удосконалення орендних земельних відносин. Запропоновано шляхи оптимізації умов орендних угод. Обґрунтовано методичні підходи щодо запровадження механізму застави права оренди землі та необхідність її законодавчого врегулювання

The thesis reflected the peculiarities of land rent in the market ownership forms. The advantages and disadvantages as well as reasons and factors of the land rent development were determined in the work. Structural changes in the land property forms were also analyzed. The lines of rental land relations’ improvement were developed. The ways of optimization of rent agreement conditions were proposed. The technical approaches for the application of schemes of security in land rent authority and its necessity for legal regulations were grounded
Keywords: кафедра економіки і права; орендні земельні відносини; земельна частка (пай); земельна ділянка; орендна плата; грошова оцінка земель; застава права оренди земель; rental land relations; land shores; land; rental payment (rent); pecuniary valuation of land; security in land rent authority