Фінансове планування і бюджетування в управлінні підприємством - Дем'яненко, Інна Вікторівна (My University, 2014)
Важливим аспектом фінансового менеджменту підприємства є відмінність планування і бюджетування, які не рідко сприймаються як синоніми. Проте в англомовній економічній літературі існує чіткий поділ між планом і бюджетом. План визначається в широкому сенсі і включає комплекс дій, спрямованих на досягнення певних цілей. При цьому ці дії можуть розкриватися не лише цифровими показниками, а й у описанні і розкритті неформалізованих процедур, так званих «віх успіху». An important aspect of financial management of the enterprise is the difference planning and budgeting, which is rarely seen as synonyms. However, in the English economic literature there is a clear separation between the plan and the budget. Pattern is defined broadly and includes a series of activities designed to achieve certain goals. However, these actions may be disclosed not only measurable indicators, but also in the description and disclosure of informal procedures, the so-called "milestones of success."
Keywords: фінансове планування; управління підприємством; бюджетування; financial planning; business management; budgeting; кафедра фінансів