Спроба пошуку відповіді на основні проблеми сучасності -утворення рельєфу Північно-західного хребта Тихого океану - Арзибов, В.; Кадомський, Сергій Віталійович (My University, 2014)
Питання формування й розвитку Північно-Західного хребта (друга назва - Імператорські гори), що є прикордонною структурою між двома великими тектонічними елементами дна Тихого океану - Північно-Східними й Північно-Західної абісальними плитами є предметом дискусій. The formation and development of the North-West Ridge (second name - Imperial Mountains), which is the boundary structure between two major tectonic elements of the bottom of the Pacific - North East and North West abyssal plates is a matter of debate.
Keywords: утворення рельєфу; Тихий океан; formation of relief; Pacific; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв