Сучасна парадигма створення успішних вітчизняних стартапів - Закревська, Людмила Миколаївна (My University, 2019)
У статті розглянуто сфери і особливості реалізації успішних вітчизняних стартапів. Автором запропоновано поділ інноваційних ідей українських стартаперів на наступні категорії: технологічні розробки, соціальні (комунікативні) розробки, розробки для вирішення екологічних проблем. Обґрунтовано, що найбільше успішних стартап-проектів України було реалізовано у сфері технологічних інновацій. Визначено, що для створення успішних вітчизняних стартапів необхідно оцінити перспективність ринкового сегменту та ціну відкриття бізнесу. Обґрунтовано, що реалізацію креативної бизнес-ідеї можна прискорити за допомогою використання краудфандингових платформ, які дадуть можливість зібрати необхідні кошти за рахунок краудлендингу (народного кредитування). Доведено, що з метою активізації і інтенсифікації розвитку вітчизняних стартапів варто здійснювати розробку інноваційної ідеї, оцінку перспективності сегменту ринку, пошук джерел фінансування, які в сукупності формують парадигму створення успішних вітчизняних стартапів.
Keywords: кафедра економіки і права; бізнес-ідеї; business ideas; стартап-кампанія; startup