Використання карбюлози для створення макаронних виробів профілактичного призначення та покращання їх якості - Юрчак, Віра Гаврилівна; Корж, Тамара Володимирівна; Дробот, Віра Іванівна; Голота, Людмила Григорівна (My University, 2002)
Встановлено позитивний вплив карбюлози як харчової добавки на органолептичні показники та варильні властивості макаронних виробів. Здійснено оптимізацію процесу приготування макаронного тіста. Визначено оптимальні дозування карбюлози як поліпшувача якості виробів та для створення виробів функціонального призначення. The positive influence of the carbulose as a food additive on the organoleptic characteristics and cooking properties pasta was determined. The process of making macaroni product was optimized. The optimum dosage the carbulose as the quality improver was established. This can be used to create functional products.
Keywords: макаронні вироби; якість; математичні моделі; оптимальні параметри; macaroni products; quality; mathematical models; optimal parameters; кафедра технології зберігання і переробки зерна; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів