Про термомеханічну поведінку оболонкових тонкостінних елементів з нелінійного в’язкопружного матеріалу - Киричок, Іван Федорович; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна (My University, 2000)
Розглянуто задачу про взаємодію термомеханічної спряженості і фізичної нелінійності в коливальних процесах тонкостінних в’язкопружних нескінченно довгої циліндричної та замкнутої сферичної оболонок. Considered the task of the interaction of thermomechanical mating and physical nonlinearity in the vibration process of the thin-walled viscously – elastic infinity long cylindrical and closed spherical shells.
Keywords: коливальні процеси; сферична оболонка; термомеханічна спряженість; фізична нелінійність; vibration process; spherical shell; thermomechanical mating; physical nonlinearity; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки