Наукове обгрунтування складу сметанного продукту - Устименко, Ігор Миколайович; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2017)
У статті науково обгрунтована розробка нового виду сметанного продукту з повною заміною молочного жиру на замінник молочного жиру марки «Віолія молжир 3», який не містить транс-ізомери жирних кислот. Технологію сметанного продукту передбачено удосконалити шляхом використання у якості нормалізаційного компонента харчової емульсії з масовою часткою ЗМЖ від 30 до 50% із застосуванням розробленого авторами стабілізаційного комплексу. In the article scientifically grounded the development of a new type of sour cream product with complete replacement of milk fat on the substitute of milk fat of the brand "Violiya molzhir 3", which does not contain trans isomers of fatty acids. It is envisaged to improve the technology of sour cream product by using as a normalization component of a food emulsion with a mass fraction of the residual gravity from 30 to 50% using the stabilizer complex developed by the authors.
Keywords: харчова емульсія; food emulsion; молоковмісний продукт; milk-based product; продукт сметанний; sour cream product; кафедра технології молока і молочних продуктів