Овочева сировина як емульгувальний компонент у виробництві морозива - Згурський, Андрій Володимирович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Вовкодав (Обізюк), Наталія Іванівна; Бреус, Наталія Миколаївна (My University, 2011)
Досліджено емульгувальну здатність пектиновмісної сировини в емульсіях прямого типу. Встановлено рекомендовані режими та умови емульгування кокосової олії в обраних системах. Одержано інженерно-математичну базу для прогнозування ефективності процесу емульгування. Емульсії на основі овочевої сировини рекомендовано до застосування у виробництві морозива молочно-овочевого.

It is investigated the emulsifying ability of the substance containing pectin in direct type emulsions. It is established recommended modes and conditions of coconut oil emulsification in selected systems. It is received the engineering and mathematical basis for predicting of emulsification process effectiveness. It is recommended emulsions based on vegetable raw materials for using in the milk-vegetables ice cream manufacture.
Keywords: гарбуз; порошок з гарбуза; пектинові речовини; стійкість емульсії; гомогенізація; pumpkin; pumpkin powder; pectin's substances; emulsion firmness; homogenization; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу