Король, Ольга АнатоліївнаБожок, Аня СергіївнаКохан, Олена Олександрівна2025-01-152024Король, О. Розробка рецептурної композиції органічних козинаків зниженої цукроємності на основі насіння соняшника / О. Король, А. Божок, О. Кохан // Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів: реалії та майбутнє : І Всеукраїнська науково-практична конференція, 17 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – C. 14-15https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46447Розглянуто шляхи зниження цукромісткості східних солодощів по типу козинаків шляхом вилучення цукру з рецептури виробів. Для з'єднання підготовленого насіння соняшника запропоновано використовували сироп на основі гідратованого гуміарабіку та патоки з додаванням суміші сушених овочів та прянощів. Запропоновано формування виробів здійснювати шляхом наповнення підготовлених форм масою з наступною термообробкою виробів.Ways of reducing the sugar content of oriental sweets such as kozinaki by removing sugar from the product recipe are considered. To combine prepared sunflower seeds, it is proposed to use a syrup based on hydrated gum arabic and molasses with the addition of a mixture of dried vegetables and spices. It is proposed to form products by filling prepared forms with the mass with subsequent heat treatment of the products.ukсхідні солодощінасіння соняшникаорганічні кондитерські виробизниження цукроємкостікафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівoriental sweetssunflower seedsorganic confectioneryreduced sugar contentРозробка рецептурної композиції органічних козинаків зниженої цукроємності на основі насіння соняшникаThesishttps://orcid.org/0000-0003-4582-0814