Шутюк, Віталій ВолодимировичВасиленко, Тетяна ПетрівнаБут, Сергій Анатолійович2017-06-222017-06-222017Шутюк, В. В. Теплообмін під час сушіння бурякового жому перегрітою парою / В. В. Шутюк, Т. П. Василенко, С. А. Бут // Цукор України. – 2017. – № 3 (135). - С. 16-19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25645В статті наведено результати експериментального дослідження сушіння жому цукрових буряків перегрітою парою. В результаті досліджень встановлено, що основний вплив температури сушильного агента на швидкість сушіння спостерігається в період сталої швидкості сушіння. Водночас період спадної швидкості сушіння жому неоднорідний, що зумовлено видаленням з матеріалу вологи з різними видами енергії зв’язку. В рамках аналізу розмірностей отриманих результатів розроблено комплексний параметр спільного тепломасообміну – відносний об’ємний коефіцієнт теплопередачі. The article contains the results of experimental research on sugar beet pulp drying with superheated steam. The research allowed us to conclude that the major influence of temperature of drying agent on the drying rate is observed at the stage of sustained drying rate. At the same time the stage of receding pulp drying rate is heterogeneous, which is caused by extracting of moisture from the materials with different kinds of binding force. In the course of analysis of the received values we have calculated the complex parameter of the general heat and mass exchange, i.e. the relative volumetric heat transfer coefficient.uk-UKсушінняжом цукрових буряківаналізперегріта паракоефіцієнт теплопередачіdryingsugar beet pulpanalysissuperheated steamheat-transfer coefficientкафедра технології консервуваннякафедра економіки праці та менеджментуТеплообмін під час сушіння бурякового жому перегрітою пароюArticle