Нетрадиційна сировина та інновації у виробництві консервів під час війни - Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Янкова, Дарія Іванівна (My University, 2025)
Повномасштабна війна в Україні істотно позначилася на ринку консервованих овочів і фруктів, насамперед на їх виробництві та логістиці. Через бойові дії та обстріли було пошкоджено агропромислові підприємства, зменшилися врожаї і порушилися ланцюги постачання. Одночасно фермери та виробники були змушені переглянути свої підходи, більше орієнтуючись на внутрішній ринок і мінімізуючи залежність від імпортної продукції.
Keywords: кафедра технології консервування; ланцюг постачання; квіти (консервна промисловість)