Роль та значення інвестицій для розвитку економіки України - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Грущенко, Альвіна Віталіївна (My University, 2023)
Охарактеризовано роль та значення інвестицій для розвитку економіки України. Проаналізовано вітчизняні інвестиції у розрізі їх поділу на фінансові та реальні інвестиції. Акцентовано увагу на інвестиційній привабливості цінних паперів, зокрема державних цінних паперів, які випускає Міністерство фінансів України. Окреслено глобальні напрями внутрішнього інвестування у повоєнний період. Відзначено вагому роль іноземних інвестицій. The role and significance of investments for the development of the economy of Ukraine is characterized. Domestic investments are analyzed in terms of their division into financial and real investments. Attention is focused on the investment attractiveness of securities, in particular government securities issued by the Ministry of Finance of Ukraine. The global directions of domestic investment in the post-war period are outlined. The important role of foreign investments was noted.
Keywords: кафедра маркетингу; інвестиції; цінні папери; економіка; іноземні інвестиції; інвестиційна привабливість; investment; securities; economy; foreign investment; investment attractiveness