Кавітаційні стійкість модифікованої кераміки - Литвиненко, Олександр Анатолійович; Кавун, Віталій Петрович; Некоз, Олександр Іванович; Риндюк, Дмитро Вікторович (Вінницький державний аграрний університет, 2013)
Гідродинамічні кавітаційні апарати - це обладнання нового покоління. Для виготовлення їх робочих органів постійно використовувати кавітаційно-стійкі матеріали. Перспективним конструкційним матеріалом є кераміка на основі оксиду алюмінію. Покращити її властивості можна модифікацією різних добавками. Дослідження проводили на ультразвуковій кавітаційні установці. Стійкість матеріалів визначили за втратою маси зразків. Встановлено, що модифікована кераміка за кавітаційною стійкістю не поступається зносостійким сталям. Через це кераміку можна рекомендувати як перспективний конструктивний матеріал для виготовлення кавітаційних апаратів. For making their job of constantly using cavitation- resistant materials. Promising structural material is a ceramic based on aluminum oxide. To improve its properties can be different modification additives. The study was carried out on ultrasonic cavitation facility. Resistance of materials identified by mass loss of the samples. Established that the modified ceramics for cavitation resistance not inferior wear-resistant steel . Because of this pottery can be recommended as a promising structural material for cavitation devices.
Keywords: гідродинамічні кавітаційні апарати; hydrodynamic cavitation devices; кераміка; ceramics; оксид алюмінію; oxide aluminum; модифікована кераміка; modified ceramics; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв