Svidlo, KarynaKarpenko, LiudmylaMamchenko, LiudmylaKolisnychenko, Tеtiana2024-11-222022Technology of minced products from hydrobionts and poultry meat for health purposes / K. Svidlo, L. Karpenko, L. Mamchenko, T. Kolisnychenko // Journal of Hygienic Engineering and Design. – 2022. – Vol. 40. – Pp. 103–113.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45912У статті представлені результати дослідження проблеми розроблення технології харчової продукції оздоровчого призначення. Метою статті є наукове обґрунтування та розроблення технології м’ясних фаршевих виробів з м’яса птиці із додаванням лляного борошна, овочевих пюре, концентрату сироваткового білку. У ході дослідження встановлено волого- та жироутримуючі здатності фаршів з м’яса птиці із додаванням лляного борошна, овочевих пюре, концентрату сироваткового білку в різних комбінаціях та адгезійне напруження фаршевих мас. Проведено дослідження показників якості січених виробів з комбінованих фаршевих мас.The article presents the results of research on the problem of developing technology for food products for health purposes. The purpose of the article is the scientific substantiation and development of the technology of minced meat products from poultry meat with the addition of flax meal, vegetable purees, and whey protein concentrate. In the course of the study, the moisture- and fat-retaining abilities of minced poultry meat with the addition of flax meal, vegetable purees, whey protein concentrate in various combinations and the adhesive stress of the minced meat were determined. A study of quality indicators of chopped products from combined minced meat was conducted.enрибні фаршілікувально-профілактичне харчуванняфункціонально-технологічні та структурно-механічні властивостіminced fish productstherapeutic and prophylactic nutritionfunctional-technological and structural-mechanical propertiesкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїTechnology of minced products from hydrobionts and poultry meat for health purposesArticlehttps://orcid.org/0000-0002-0175-7756https://orcid.org/0000-0003-2023-558Хhttps://orcid.org/0000-0003-2519-043Xhttps://orcid.org/000-0003-0560-9520