Спосіб одержання біологічно активної суміші (Патент на корисну модель № 87155) - Перепелиця, Олександр Петрович; Іщенко, Віра Миколаївна; Самчук, Анатолій Іванович; Петренко, Тетяна Володимирівна; Попенко, Едуард Сергійович; Огар, Тетяна Вікторівна (My University, 2014)
Спосіб одержання біологічно активної суміші здійснюють методом змішування дефекату цукрового виробництва з фосфатною кислотою з наступною гомогенізацією та нагріванням. У суміш додатково вносять природний розчин бішофіту в кількості 8,3-31,3 мас. %, а нагрівання проводять при 105-115 °C протягом 1-2 годин. The method for obtaining of biologically active mixture is performed by mixing the defecate of sugar production with phosphate acid followed by homogenization and heating. The mixture additionally adds a natural bishofite solution in the amount of 8.3-31.3 mass. %, and the heating is carried out at 105-115 °C for 1-2 hours.
Keywords: кальційкарбонатний осад; бішофіт; фосфатна кислота; біологічно активна суміш; кафедра харчової хімії; calcium carbonate sediment; bishofite; phosphate acid; biologically active mixture