Спосіб підготовки води (Патент на корисну модель № 5591) - Прибильський, Віталій Леонідович; Костюк, Олександр Михайлович; Адаменко, Олександр Адольфович; Остапенко, Валентина Василівна (My University, 2005)
Спосіб підготовки води, що передбачає очищення води шляхом видалення механічних домішок, зниження загальної жорсткості та знезаражування, який відрізняється тим, що зниження загальної жорсткості води здійснюють геофізичним випромінюванням при поглинутій енергії 4,8-6,0 кал/дм3.

Method of preparation of water, providing clean water by removing impurities, reducing the overall stiffness and disinfection, wherein the reduction of the total water hardness conduct geophysical radiation when devoured energy 4,8-6,0 kal/dm3.
Keywords: загальна жорсткість; total hardness; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра технології цукру і підготовки води; водопідготовка; іонообмінний фільтр; геофізичне випромінювання; water treatment; ion exchange filter; geophysical radiation