Стеценко, Наталія Олександрівна2020-11-232020-11-232020Стеценко, Н. О. Виробництво ферментованого соку столового буряку для оздоровчого харчування / Н. О. Стеценко // Food Аdditives. Healthy Man and Human Patient Diet : proceedings of IХ International scientific and practical internet conference. – Prague: Oktan-Print s.r.o., 2020. – Р. 141.978-80-907863-9-4https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32237В роботі запропоновано спосіб виробництва ферментованого соку столового буряку. Позитивний вплив такого продукту на організм людини проявляється різноплановими корисними ефектами: нормалізацією мікрофлори кишечника і активізацією діяльності всього шлунково-кишкового тракту, протиалергійною та імуностимулюючою функцією, поліпшенням засвоєння кальцію. Ферментований напій буде мати синбіотичні властивості. The method of fermented beetroot juice production is proposed in the work. The positive effect of this product on the human body is manifested by a variety of beneficial effects: normalization of the intestinal microflora and activation of the entire gastrointestinal tract, anti-allergic and immunostimulatory function, improving calcium absorption. The fermented beverage will have synbiotic properties.otherстоловий буряксік столового бурякуферментований сікоздоровчий харчовий продуктоздоровче харчуванняфункціональний продуктbeetrootbeet juicefermented juicehealth food producthealth foodfunctional foodкафедра технології оздоровчих продуктівВиробництво ферментованого соку столового буряку для оздоровчого харчуванняThesis