Виробництво ферментованого соку столового буряку для оздоровчого харчування - Стеценко, Наталія Олександрівна (Oktan-Print s.r.o., 2020)
В роботі запропоновано спосіб виробництва ферментованого соку столового буряку. Позитивний вплив такого продукту на організм людини проявляється різноплановими корисними ефектами: нормалізацією мікрофлори кишечника і активізацією діяльності всього шлунково-кишкового тракту, протиалергійною та імуностимулюючою функцією, поліпшенням засвоєння кальцію. Ферментований напій буде мати синбіотичні властивості. The method of fermented beetroot juice production is proposed in the work. The positive effect of this product on the human body is manifested by a variety of beneficial effects: normalization of the intestinal microflora and activation of the entire gastrointestinal tract, anti-allergic and immunostimulatory function, improving calcium absorption. The fermented beverage will have synbiotic properties.
Keywords: столовий буряк; сік столового буряку; ферментований сік; оздоровчий харчовий продукт; оздоровче харчування; функціональний продукт; beetroot; beet juice; fermented juice; health food product; health food; functional food; кафедра технології оздоровчих продуктів