Спосіб приготування закваски для виробництва пшенично - житнього хліба (Патент на корисну модель №139653) - Михонік, Лариса Анатоліївна; Гетьман, Інна Анатоліївна (My University, 2020)
В патенті описано спосіб приготування закваски для виробництва пшенично-житнього хліба, до якої входить борошно зеленої гречки як поживне середовище. Описано специфіку проведення циклів розведення та виробничого, наведено показники якості готової закваски. The patent describes a method of making yeast for the production of wheat-rye bread, which includes flour of green buckwheat as a nutrient medium. The specifics of the breeding and production cycles are described, and the quality indexes of the finished leaven are given.
Keywords: борошно зеленої гречки; закваска спонтанного бродіння; пшенично - житній хліб; харчова цінність; green buckwheat flour; spontaneous fermentation; wheat - rye bread; the nutritional value; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів