Михонік, Лариса АнатоліївнаГетьман, Інна Анатоліївна2020-04-272020-04-272020Патент 139653 UA, МПК A21D 8/00 (2019.01) Спосіб приготування закваски для виробництва пшенично - житнього хліба / Михонік Л. А., Гетьман І. А.; заявник Національний університет харчових технологій НУХТ. – № u 201907395 ; заявл. 03.07.2019 ; опубл. 10.01.2020 ; Бюл. № 1, 2020 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31014В патенті описано спосіб приготування закваски для виробництва пшенично-житнього хліба, до якої входить борошно зеленої гречки як поживне середовище. Описано специфіку проведення циклів розведення та виробничого, наведено показники якості готової закваски. The patent describes a method of making yeast for the production of wheat-rye bread, which includes flour of green buckwheat as a nutrient medium. The specifics of the breeding and production cycles are described, and the quality indexes of the finished leaven are given.otherборошно зеленої гречкизакваска спонтанного бродінняпшенично - житній хлібхарчова цінністьgreen buckwheat flourspontaneous fermentationwheat - rye breadthe nutritional valueкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівСпосіб приготування закваски для виробництва пшенично - житнього хліба (Патент на корисну модель №139653)Technical Report