Біофлавоноїди у системі антиоксидантного захисту біологічних структур - Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2011)
Обґрунтовано вибір біофлавоноїдів як найбільш ефективних антиоксидантів з групи мономерних фенольних сполук; з'ясовано антиоксидантну роль біофлавоноїдів у функціонуванні живих організмів та рослин. Вивчено ряд лікарських рослин та експериментально встановлено ступінь вилучення з них біоантиоксидантів. The choice of flavonoids as the most effective antioxidant of monomeric phenolic compounds; antioxidant bioflavonoid found role in the functioning of living organisms and plants. Studied a number of herbs and experimentally set the degree of extraction of bioantyoksydantiv.
Keywords: фенольні сполуки; біомембрани; біофлавоноїди; bioflavonoids; phenolic compounds; biomembranes; кафедра технології оздоровчих продуктів