Пазюк, Вадим МихайловичШеманська, Євгенія ІванівнаПазюк, Даша Вадимівна2022-02-182022-02-182021Пазюк, В. Раціональні режими сушіння ріпаку / Вадим Пазюк, Євгенія Шеманська, Даша Пазюк // Техніка, енергетика, транспорт АПК. – 2021. – № 3 (114). – С. 98–103.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37129Представлені дослідження із знаходженню раціональних режимів сушіння насіння ріпаку виходячи з кінетики сушіння та якісних характеристик. За якісну характеристику була прийнято значення кислотного числа олії та лабораторна схожість насіння ріпаку на 7 добу пророщування. Експериментальні дослідження кінетики процесу сушіння насіння ріпаку проводились на конвективному сушильному стенді із застосуванням автоматичної програми збору та обробки інформації, що дає можливість отримати більш точні дані експерименту. За отриманими даними експерименту за допомогою автоматичної програми збору та обробки інформації побудовані графіки кінетики процесу від впливу температури теплоносія. На представлених графіках представлені криві сушіння та криві швидкості сушіння, що характеризують процес сушіння, який проходить в період падаючої швидкості сушіння.otherсушіннярежимнасіння ріпакуdryingmoderapeseedкінетикакислотне число оліїkineticsacid number of oilкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівРаціональні режими сушіння ріпакуArticle