Вплив комплексних антиоксидантів на термін зберігання молочних продуктів - Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2011)
В статті обґрунтована доцільність внесення антиоксидантів природного та штучного походження до різноманітних молочних продуктів з підвищеним вмістом жиру з метою уповільнення процесу окислення. Визначено ступінь ефективної дії антиоксидантів на рослинно-жирові емульсії для виробництва спредів та жирових основ для напоїв на основі молочної сироватки. In the article the expediency of bringing the antioxidants of natural and artificial origin into the various dairies with enhanceable maintenance of fat with the aim of deceleration of oxidization process is grounded. The degree of effective action of antioxidants on vegetable-fatty emulsions for the production of and fatty bases for drinks on whey basis is defined.
Keywords: антиоксиданти; спреди; напої з молочної сироватки; окислення ліпідів; кислотне число; antioxidants; spreads; whey based drinks; oxidization of lipids; acid number; кафедра технології молока і молочних продуктів