Коваль, А. О.Чагайда, Андрій Олегович2021-03-242021-03-242015Коваль, А. О. Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів / А. О. Коваль, О. В. Чагайда // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 4. – С. 137–143.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33038У статті наведено інформацію, яка стосується особливостей утворення діоксиду вуглецю з подальшим синтезом диспергованої газової фази. В енергетичних трансформаціях хімічна енергія цукрів перетворюється частково в енергію синтезу біомаси мікроорганізмів та енергію формування міжфазної поверхні у формі диспергованої газової фази. Узагальненням останньої є газоутримувальна здатність розчиненого газу у формі вже диспергованої газової фази. Вплив на ці дві складові проявляється за рахунок зміни тисків, що порушують умови т ермодинамічної рівноваги, створюючи енергетичні імпульси, наслідками яких є інтенсифікація масообміну, зміни в структурі газоут римувальної здатності по газовій фазі і в реж им ах синтезу цільових речовин.otherгідродинамікабродильні середовищаhydrodynamicsfermentation mediaенергетичні імпульсиenergy impulsesгазоутримувальна здатністьgas holding capacityкафедра готельно-ресторанної справиЕнергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратівArticle