Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів - Коваль, А. О.; Чагайда, Андрій Олегович (My University, 2015)
У статті наведено інформацію, яка стосується особливостей утворення діоксиду вуглецю з подальшим синтезом диспергованої газової фази. В енергетичних трансформаціях хімічна енергія цукрів перетворюється частково в енергію синтезу біомаси мікроорганізмів та енергію формування міжфазної поверхні у формі диспергованої газової фази. Узагальненням останньої є газоутримувальна здатність розчиненого газу у формі вже диспергованої газової фази. Вплив на ці дві складові проявляється за рахунок зміни тисків, що порушують умови т ермодинамічної рівноваги, створюючи енергетичні імпульси, наслідками яких є інтенсифікація масообміну, зміни в структурі газоут римувальної здатності по газовій фазі і в реж им ах синтезу цільових речовин.
Keywords: гідродинаміка; бродильні середовища; hydrodynamics; fermentation media; енергетичні імпульси; energy impulses; газоутримувальна здатність; gas holding capacity; кафедра готельно-ресторанної справи