Енергозбереження в процесах фасування газованих напоїв - Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир Антонович (My University, 2014)
У сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.
Keywords: процес фасування; газовані напої; енергозбереження; процесс фасовки; энергосбережение; газированные напитки; the packaging process; sodas; energy efficiency; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра готельно-ресторанної справи