Коваль, Ольга ВолодимирівнаПіддубний, Володимир Антонович2014-11-102014-11-102014Коваль, О. В. Енергозбереження в процесах фасування газованих напоїв / О. В. Коваль, В. А. Підцубний // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 359-360.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18172У сучасному виробництві в умовах економічної кризи актуальним завданням є впровадження енергозберігаючих технологій, однією із важливих складових яких є ощадне використання енергетичних ресурсів. Концепція енергозбереження - це проведення аналізу енерговитрат, пошук, розробка та впровадження сучасного енергозберігаючого устаткування, автоматизація управління технологічними процесами, можливості застосування рекуперативного енергозбереження, виявлення і ретельна теплоізоляція ділянок та технологічного обладнання виробництва, застосування теплообмінних апаратів, що працюють при малому температурному перепаді тощо.otherпроцес фасуваннягазовані напоїенергозбереженняпроцесс фасовкиэнергосбережениегазированные напиткиthe packaging processsodasenergy efficiencyкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра готельно-ресторанної справиЕнергозбереження в процесах фасування газованих напоївThesis