Культура мовлення як важлива складова загальної культури особистості - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2019)
Сьогодні проблема культури мовлення є надзвичайно актуальною, саме тому її вирішення має залежати як від людей, так і від держави. Досконале володіння мовою є важливим компонентом загальної культури особистості, що сприяє грамотній підготовці фахівців у різних сферах, оскільки саме творче використання засобів мовлення повною мірою проявляє професійні обдарування особистості, сприяє її самотворенню та самовираженню. Today, the problem of broadcasting culture is extremely urgent, which is why its solution must depend both on the people and on the state. Perfect command of the language is an important component of the overall personality culture, contributing to the competent training of specialists in various fields, since it is the creative use of speech media that fully manifests the professional endowments of the individual, promotes his or her self-creation and self-expression.
Keywords: культура; культура мовлення; особистість; всебічно розвинена особистість; culture; culture of speech; personality; comprehensive personality; кафедра гуманітарних дисциплін