Створення фізичної моделі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора для підвищення ефективності процесу переддефекації - Петруша, Оксана Олександрівна; Рева, Леонід Павлович; Мірошник, Володимир Олександрович (My University, 2011)
Одним з важливих етапів бурякоцукрового виробництва – є про-цес попередньої дефекації дифузійного соку, в якому намагаємось досягти максимального ступеню осадження ряду розчинних нецукрів та отримати осад з хорошими седиментаційно-фільтрувальними показниками. Була створена фізична модель найкращого на сьогодні апаратурного оформлення прогресивної протитечійної переддефекації за принципом Бригель-Мюллера, що реалізується у вертикальному переддефекаторі із оптимальним наростання рН по секціям. Фізична модель базується на відомому реакторі вертикального прогресивного протитечійного переддефекатора з деякими доповненнями та змінами. One of the important stages of sugar beet production - is a process of diffusion juice prior bowel movements, which are trying to achieve the maximum degree of deposition of a number of solutions nonsugars and get good sedimentation from sediment-filtering parameters. The physical model was the best of today `s design, the appliance was progressive predefecation the principle Bryhel-Muller, implemented in the vertical predefecation with optimal growth pH by section. Physical model based on known reactor vertical progressive protytechiynoho pereddefekatora with some additions and changes.
Keywords: переддефекація; predefecation; фізична модель; моделювання; physical models; similarity criterion; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології цукру і підготовки води