Поліщук, Галина ЄвгеніївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаОсьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаБасс, Оксана Олександрівна2021-03-232021-03-232020Харчові інгредієнти, їх позначення у складі харчових продуктів / Г. Є. Поліщук, О. В. Коубей-Литвиненко, Т. Г. Осьмак, О. О. Басс // Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних та молоковмісних продуктів : підручник / за ред. Г.Є. Поліщук. – Київ : НУХТ. – 2020. – С. 6–11.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32974Висвітлено інформацію щодо загальних вимог із застосування харчових інгредієнтів у складі молочних та молоковмісних продуктів. Наведено огляд харчових добавок, які використовують у молочній промисловості, характеристики та особливості технологічних функцій дієтичних добавок у технологіях молочних продуктів, наукову методологію створення нових видів молочних та молоковмісних продуктів з інноваційними інгредієнтами, а також аналітичний огляд наукових розробок кафедри технології молока і молочних продуктів із застосуванням натуральних інгредієнтів у складі молочних продуктів.otherінноваційні інгредієнтихарчові добавкимолочна промисловістьnutritional supplementsinnovative ingredientsdairy industryкафедра технології молока і молочних продуктівХарчові інгредієнти, їх позначення у складі харчових продуктівArticle