Пастух, Ганна СтепанівнаГрабовська, Олена ВячеславівнаМірошник, Володимир Олександрович2014-05-302014-05-302013Пастух, Г. С. Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі / Г. С. Пастух, О. В. Грабовська, В. О. Мірошник // Наукові праці НУХТ. – 2013. – № 52. – С. 109-114https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/14692Наведено результати дослідженнь способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Шляхом планування експерименту було проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, проведено статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі Results of researches of methods for extracting pectin from potato pulp, which is the waste product of starch production from potatoes. The generalized study was conducted by planning the experiment. The results of the study were analysed and considered; statistical processing of experimental data was performed; optimum technological conditions for obtaining pectin from potato were determined.otherкартопляна мезгаоптимальні параметрипектинкафедра технології цукру і підготовки водиpotato pulpoptimal parameterspectinОптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картопліArticle